top of page
Salinas (8) _web.JPG

Icon Collectie

De Icon Collecties vormen de kern van Talenti, waar internationaal gerenommeerde
designers van elk meubelstuk een waar kunstwerk maken. 

01

ALLURE

Informeel en elegant, eigentijds maar tegelijkertijd verbonden met traditie. De collectie Allure, ontworpen door Christophe Pillet, haalt zijn inspiratie uit de verlangen om elegantie en informaliteit te combineren.

02

SALINAS

De Salinas-collectie is geïnspireerd op de gelijknamige natuurlijke regio op Ibiza. Door dit project brengen Ludovica + Roberto Palomba de typische verfijning van de binnenwereld naar de buitenwereld, waardoor de afstand wordt verkort tussen de twee omgevingen, waardoor ze in continuïteit worden gebracht. De verzameling bestaat uit banken en fauteuils waarin de textielcomponent de boventoon voert. De gewatteerde riem en de edelmetalen details zichtbaar aan de uiteinden van de rugleuningen
creëer een elegante en tijdloze charme.

03

GEORGE

Een project dat is gemaakt met als doel lichtheid en comfort te combineren bij het leven in de open lucht, heruitvinden  van situaties die gevoelens van intimiteit overbrengen en
ontspanning, altijd met het grootste respect voor evenwicht maar vooral voor verhoudingen. De roestvrijstalen structuur is de rode draad van het project, volledig overdekt met een licht gewatteerd touwweefsel. Een omhullend ontwerp waarvan de materialen doen denken aan de nautische wereld. De visuele lichtheid van de geweven structuur is
gecompenseerd door royaal gewatteerde zit- en rugkussens.

04

ARGO WOOD

Argo collectie is geïnspireerd op het thema van de houten kist en toont een rigoureuze, zuivere en geometrische taal. De collectie kenmerkt zich door groot laterale taillebanden die de kussens bevatten en de zitting diep en gezellig maken. Aan dit stuk hebben we opzettelijk een sledebasis toegevoegd om een magisch spel te creëren. De collectie is verrijkt met een padding met sculpturale vorm, waarvan de eigenaardigheid een allesomvattende met elkaar verweven volume is. De overvloedige beklede stoelen en de bijzondere houten voeten, perfect dialoog met de andere elementen van de collectie.

05

ARGO ALU

Argo, een mythologische naam, die is geïnspireerd op de mythologische houten boot die rond de Griekse eilanden zeilde, op zoek naar het legendarische gulden vlies. Argo aluminium is een buiteninrichtingssysteem dat perfect past bij een geweldige esthetische experimenten en buitengewone veelzijdigheid op het gebied van personalisatie. Argo is een project dat wordt gekenmerkt door een eigentijdse esthetiek. De royale afmetingen van de gestoffeerde kussens compenseren de soberheid van het aluminium structuur. Het frame bedekt met elastische banden benadrukt de diepte en
knusse vormen die de collectie kenmerken, magisch opgehangen aan de sledepoten die een perfecte balans creëren tussen de bekleding en de vormen van deze nieuwe modulaire zitbank.

06

CRUISE TEAK

Geïnspireerd door de nautische wereld, is de Cruise-collectie gebouwd op het verlangen om te herinneren
de unieke emoties van zeilen in de mooiste zeeën ter wereld. Het gebruik van de fijnste materialen, zoals het hout in de basis, en een nauwkeurige selectie van stoffen geven de hele collectie een elegante en verfijnde aantrekkingskracht. De touw speelt de hoofdrol in deze collectie en is verweven met de armleuningen en rugleuningen van elk zitelement: leeffauteuils, vaste en modulaire banken en eetkamerfauteuils.

07

CRUISE ALU

De elegantie en de verfijnde aantrekkingskracht van de Cruise Teak gecombineerd met de moderniteit van de aluminium frames geeft leven aan de Cruise Alu. De verzameling wordt gekenmerkt door het gebruik van een aluminium onderstel met gegoten aluminium voeten. Het spuitgietproces maakt het mogelijk om de voet nauwkeurig te ontwerpen, die een onderscheidend vermogen wordt onderdeel van dit assortiment en verbetert de esthetische impact van banken en tafels.

08

CASILDA

Effen geometrieën en warme verlichting, boeiende stoffen en een neutraal palet. Alles staat op de goede plek. De Casilda-collectie somt alle iconische kenmerken op van de ontwerper, het vinden van een perfecte balans tussen materialen en vormen. Een nieuwe instant klassieker is geboren.

09

LEAF

Leaf is een collectie geïnspireerd door de natuur, waarmee de buitenwereld constant in dialoog is. De lichtheid van de bloembladen van een bloem en hun elegantie zijn de aanzet geweest voor een nieuwe collectie waar de zorgvuldige maar royale verhoudingen zijn gecombineerd met het comfort van kussens van grote zachtheid en sensualiteit. De voeten zijn slank om een sterk gevoel van ophanging van de bank te creëren. Zo lijken de kussens in de lucht te zweven als een bloem op haar steel. Al deze details en gewaarwordingen worden dan op natuurlijke wijze overgedragen in de ontwikkeling van het geheel van de collectie, waaronder de tafel, salontafels, stoelen en ligstoel.

10

KAREN

Een project waarin esthetiek en vakmanschap centraal staan. De ontmoeting van anders culturen en de liefde voor Afrika hebben de studio Palomba Serafini mogelijk gemaakt
om een unieke collectie te creëren waarin de kracht en het
schoonheid van dit land. Deze inspiratie werd vertaald in verweven ringen die armleuningen worden en de talloze stofdraden die de rugleuningen ondersteunen.
De gebogen lijnen geven de bekleding het uiterlijk van een troon en zijn omhullende vormen geven het de uitstraling van een toevluchtsoord, van een beschermende cocon.

11

RIVIERA

De esthetiek van Riviera Collection sublimeert de functionaliteit en het comfort van het product door de selectie van edele materialen. Stof, keramiek en leer worden subtiel gecombineerd met de aluminium structuur binnen een geraffineerd ontwerp. De lichte en tijdloze lijnen zijn in staat zich aan te passen aan elke omgeving. De Riviera-collectie
combineert comfort en elegantie door een volledige collectie voor Outdoor aan te bieden: banken, stoelen, ligstoelen, tafels, salontafels, ligstoelen.

12

CLIFF

Cliff Déco verrijkt de toch al brede Cliff-familie en is het resultaat van een diepe projectonderzoek voor een collectie, die knipoogt naar de binnenmeubels. Een elegante en moderne bank, gekenmerkt door zijn tijdloze design. Het beschikt over weelderig diepe en uitnodigende kussens, fijne kleurenpaletten en handgeweven ruggen en armleuningen. Cliff Déco staat synoniem voor grote veelzijdigheid, de modulariteit van de structuren maakt het mogelijk om de elementen absoluut te rangschikken na vrije wil, zo krijg je een oneindig aantal mogelijke combinaties.

bottom of page